Вітаємо вас на сайті Районної Ради Старшокласників Шевченківського р-ну м. Києва

Головна » 2010 » Вересень » 25 » Відкриття офісу
14:48
Відкриття офісу
Днями голова Шевченківського району Віктор Пилипишин разом з лідерами учнівського самоврядування відкрив офіс Ради старшокласників. Це перше окреме приміщення, що з’явилося у столиці, де збиратимуть шкільні президенти, міністри та депутати. Таким чином молоді люди підвищать ефективність своєї роботи, тісніше співпрацюватимуть з учителями та батьками, місцевою владою, громадськими організаціями, щоб оперативніше вирішувати проблеми київських учнів.

- Перед молодими людьми, які обрали шлях лідерства, сьогодні стоїть непросте завдання: вчитися самим демократії, відповідальності, толерантності та вчити цьому інших. Зокрема, своїх батьків, учителів, старших друзів. Участь у шкільному самоврядуванні дає їм таку можливість. Ще зі шкільної лави вони матимуть реальний досвід розв’язання життєвих проблем, розуміння складності прийняття компромісних рішень. І ніколи не знехтують своїм правом вибору, - зазначив Віктор Пилипишин.

Довгий час Рада старшокласників району проводила зустрічі в приміщенні районного управління освіти, що не завжди було можливим. Тож іноді, за словами школярів, засідання доводилося проводити просто неба.

„Раніше, коли у Ради старшокласників не було свого приміщення, нам іноді доводилося збиратися на вулиці, якщо актова зала управління освіти була зайнята. Це гальмувало нашу роботу. Відтепер, я думаю, ми будемо працювати більш ефективно, проводитимемо більше акцій, заходів та зможемо допомогти більшій кількості людей. Цього року наша увага буде передусім спрямована на людей похилого віку та інвалідів”, - розповів заступник голови учнівського самоврядування Шевченківського району Олександр Побережний.

Парламент учнівського самоврядування Шевченківського району існує вже 12 років. За цей час більше 20 тисяч школярів пройшли через цю школю лідерства, а волонтерська робота у Раді старшокласників стала одним з найяскравіших проявів їхньої творчості. Сьогодні самоврядні шкільні організації створені у кожному навчальному закладі району. І саме на них покладено завдання продемонструвати учням, що шкільне життя – це не лише домашні завдання, уроки та перерви, але й спілкування, цікаве, насичене дозвілля. Тому необхідність власного приміщення для старшокласників стало викликом часу, без якого неможливий подальший розвиток учнівського самоврядування, розуміння дітьми потрібності даної структури.

Приміщення Ради старшокласників розташоване у школі № 102 за адресою: вул. Шулявська, 10/12. Це невеличкий конференц-зал, оснащений проектором, трибуною для виступів та великим екраном.
Переглядів: 660 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
2 Administrator  
0
Правильно Даша сказала! А то какой будет етот год зависит в большей степени от нас!

1 Tequila  
1
да уж. А сколько нерв было потрачено пока с каждого выбалбливали его фотографию, учились правильно выговаривать текст)
Но мы все молодчинки)
надеюсь этот год будет насыщенный и очень активный_* biggrin

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Інформер
Є питання? Питайте
Банери